SOS Racisme atribueix als cossos de seguretat el 22% dels nous casos de racisme

Set de cada deu situacions a Catalunya no es denuncien formalment, segons les xifres de l'entitat

Presentació del darrer informe de SOS Racisme

Foto: ACN, Eli Don

El darrer informe de SOS Racisme, Invisibles. L’estat del racisme a Catalunya, atribueix als cossos de seguretat pública un 22% de les “agressions i abusos” racistes  comptabilitzats per aquesta entitat a Catalunya durant el 2022.

En total, ha identificat 110 situacions de racisme l’any passat, entre les quals responsabilitza els cossos de seguretat de 24 casos assumits i de 45 que no s’han pogut denunciar. Les xifres són similars a les del 2021, quan va vincular aquests cossos amb 25 casos assumits i 65 situacions de racisme en total, comptant les no denunciades.

Precisament, SOS Racisme estima que set de cada deu situacions de racisme que tenen lloc a Catalunya, un 67,3%, no es denuncien formalment. A més, xifra en un 28,19% els casos que la víctima evita denunciar per por a represàlies i perquè no surt prou motivada del primer contacte amb el servei d’atenció d’aquesta entitat.

L’informe Invisibles. L’estat del racisme a Catalunya, presentat aquest dijous, també reflecteix que la segona tipologia per nombre de casos és la de les discriminacions entre particulars (19%); la tercera i la quarta, totes dues amb el 17% dels casos, són les relatives a l’exercici de drets socials i a l’accés i gaudi de serveis privats; i la cinquena tipologia per la quantitat de casos assumits és la discriminació laboral, amb un 9%.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari