La Moncloa rebutja dur al TC la llei per convocar la consulta sobre els JJOO d’Hivern

La Generalitat i l'executiu central acorden que la consulta no afectarà les competències municipals

    Campanya JJOO

    La Generalitat de Catalunya i el Govern central han arribat a un acord per no impugnar davant del Tribunal Constitucional (TC) la modificació de la Llei de consultes no refrendaries, aprovada per l’executiu català per poder convocar la consulta ciutadana sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, actualment paralitzada. El Govern espanyol tenia dubtes sobre les competències de la Generalitat per convocar aquesta mena de consultes, però finalment, com ha avançat la Cadena Ser, l’executiu que encapçala Pedro Sánchez ha decidit no recórrer el text.

    “Les dues parts coincideixen en interpretar que les convocatòries de les consultes populars no referendàries d’àmbit territorial supramunicipal a les quals es refereix la llei, tal com es desprèn de la resta de la normativa, tenen per objectiu recollir l’opinió de les persones legitimades sobre una determinada actuació, decisió o política pública que pertanyi a l’àmbit propi de les competències autonòmiques de la Generalitat. Sense afectar, per tant, les competències dels ens locals ni vulnerar, tampoc, l’autonomia local“, assenyala l’acord, segons ha publicat Nació Digital.

    La modificació legislativa del Govern català pretenia fer possible convocar consultes en comarques concretes de Catalunya, ja que fins llavors només podien celebrar-se tenint en compte tot el territori. El vistiplau de l’executiu central, però, arriba en un moment que la candidatura està paralitzada a causa dels desacords entre la Generalitat i el Govern de l’Aragó, encapçalat pel socialista Javier Lambán. El juliol, l’executiu català va enviar al Comitè Olímpic Espanyol (COE) una proposta de candidatura en solitari de Catalunya, però el COE no s’ha pronunciat al respecte.

    (Visited 45 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari