El COE retira la candidatura per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030

El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, anuncia la retirada de la candidatura olímpica

“No estem en condicions de presentar un projecte olímpic”. El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, ha anunciat aquest dimarts a la tarda que no hi haurà candidatura conjunta entre Catalunya i l’Aragó per organitzar els Jocs Olímpics d’hivern del 2030.

Després de setmanes en què cada vegada era més evident el fracàs de la candidatura conjunta, finalment Blanco ha comunicat que el COE no portarà la candidatura davant del Comitè Olímpic Internacional (COI) perquè la valori com a possible seu dels Jocs.

La decisió del COE posa el punt final a un projecte que va néixer fa més de dos anys, que va agafar impuls a finals de 2021 i que ha anat perdent força les últimes setmanes a mesura que s’han fet evidents les discrepàncies sobre el repartiment de seus entre Catalunya i l’Aragó.

Com ja va fer fa quatre setmanes, Blanco ha insistit que, després de sis reunions de la comissió tècnica es va arribar a un acord sobre la distribució de seus i proves, “però en el moment en què entren els representants polítics, no hi ha acord i no hi ha avenços”. El president del COE ha apuntat directament a “la negativa del govern de l’Aragó a respectar l’acord tècnic”.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari