Comença el BNEW 2022, l’esdeveniment més disruptiu de la nova economia

La tercera edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha començat avui de la mà de més d’un centenar d’experts que han compartit amb tots els assistents els seus aprenentatges en relació a la seva feina, relacionant així diferents àmbits de la nova economia. L’esdeveniment, que es desenvolupa presencialment a l’emblemàtic edifici del DFactory Barcelona, encara que té una naturalesa híbrida, ja que també es pot assistir de manera remota a totes les conferències, ha explorat diversos aspectes com les noves oportunitats socioeconòmiques en la seva primera jornada.

Acte inaugural

L’esdeveniment ha començat a les 10 h en un acte inaugural presidit per la delegada del Govern a Catalunya, Mª Eugenia Gay; la tercera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet; el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos; el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, i la directora general de l’entitat, Blanca Sorigué.

La delegada del Govern a Catalunya ha volgut destacar que “Barcelona, com a hub de tecnologia punter a Europa, és un atractiu per la inversió i el creixement de la nova economia al nostre país.” Mª Eugenia Gay ha afegit que “la col·laboració públic-privada és una excel·lent oportunitat per la indústria 4.0”.

Pere Navarro, a la seva intervenció, ha destacat que “des de la primera edició, vam veure que el BNEW era necessari per la reactivació econòmica, generant propostes i relacions entre les persones lligades a aquest entorn”. El delegat també ha afirmat que “no hi ha millor escenari per aquest esdeveniment que l’edifici del DFactory, la fàbrica del futur de Barcelona per al món. Un lloc on ja treballen 500 persones innovant per la nova economia i on es creen nous projectes amb el millor talent”.

La mobilitat del futur

Dins dels diversos actes que han tingut lloc a la primera jornada del BNEW, s’ha conversat sobre els nous reptes que implica la mobilitat urbana per al transport públic, a la sessió denominada “El desafiament del transport públic a les ciutats intel·ligents”. La ponència ha estat moderada per Pilar Conesa, CEO i fundadora de ANTEVERTI, qui ha afirmat que “a Barcelona es mouen al dia set milions d’entrades i sortides a l’àrea metropolitana, la qual cosa és un repte per a les entitats públiques”. Davant d’aquesta premissa, els participants, Carles Casas, director de Planificació estratègica i Prospectiva dels Ferrocarrils de Catalunya, i Gerardo Lertxundi, CEO de TMB, han enumerat les claus per a aconseguir un millor flux sostenible de les grans poblacions.

Casas ha comentat que “la implementació de tecnologia és una part important per la sostenibilitat al transport públic. Per exemple, la T-Mobilitat és una porta a innombrables opcions tant de gestions com d’integració de serveis; no sols és un canvi de suport, sinó poder reunir una major possibilitat d’opcions i operadors per als usuaris”.

Per la seva part, Lertxundi, ha destacat la innovació en el transport públic a través de l’ús de l’hidrogen líquid a la seva xarxa d’autobusos per a obtenir zero emissions, sent Barcelona la ciutat líder a Europa.

Algunes de les sessions més destacades que s’han celebrat durant el primer dia han estat “Col·laboració públic-privada a l’àmbit de l’habitatge a Espanya i Catalunya”, “@22, focus de talent i inversió” i “Inversió en Sènior Housing & Healthcare” en BNEW Real Estate; “Educació & Pimes, un repte conjunt” i “Tech Talent o com les tecnologies estan al servei del talent” en BNEW Talent; “Construint el futur de la mobilitat al Mediterrani”, en BNEW Mobility; “Solucions davant l’emergència hídrica” en BNEW Sustainability; o “Com afectarà el metavers al model de fabricació intel·ligent” en BNEW Digital Industry, entre altres.

Així mateix, a l’àrea de BNEW Experience, els assistents han pogut gaudir d’un showcooking impartit per la xef Núria Gironés del restaurant Ca l’Isidre i d’un tast de formatges realitzat per Xerigots.

Mónica Peinado, cap d’Informatius de Cadena Ser, ha moderat la sessió de la vertical BNEW Real Estate “BCertain – The Era of uncertainty. How Will financial markets evolve?”, amb la participació d’Ismael Clemente, CEO de Merlin Properties, i Gonzalo Bernardos, professor adjunt de la Universitat de Barcelona. La taula rodona s’ha centrat principalment en la reacció dels mercats financers, l’habitatge i el sector immobiliari i el control de la inflació dels bancs centrals.

“És possible que Espanya pateixi una lleugera recessió durant el segon semestre i 2023. Concretament, el sector immobiliari està més ben posicionat per a aquest escenari que durant la crisi del 2008. Ara mateix, l’alça dels tipus d’interès i de les matèries primeres, sobretot l’energia, està generant major impacte en una altra mena d’indústries com la tecnològica”, ha assegurat el professor d’Economia, Gonzalo Bernardos.

Per la seva part seva, Ismael Clemente, CEO de Merlin Properties ha afirmat que “el sector immobiliari no és indiferent a l’economia, no obstant això, retrocedeix de forma més lenta. És possible que vegem una caiguda del consumisme, un augment de l’estalvi i es redueixin les transaccions en el sector immobiliari en els pròxims mesos”.

La primera jornada de BNEW ha conclòs amb una xerrada inspiracional impartida per Josef Ajram, especialista en borsa i mercats, qui ha parlat de les seves pròpies experiències al sector, aconseguint així connectar amb el públic a través de les seves vivències.

Caràcter transgressor

“El principal objectiu del BNEW és contribuir a generar oportunitats econòmiques i impulsar el creixement de la nova economia. Un dels segells del BNEW és el seu caràcter transgressor, que ha suposat una revolució i ha marcat el futur dels nous esdeveniments. I en aquesta tercera edició esperem complir amb les expectatives de tots els assistents”, ha assenyalat Blanca Sorigué, directora general del CZFB. “Continuem apostant per un esdeveniment global gràcies a la interconnexió de professionals de qualsevol part del planeta per crear sinergies, i hem potenciat l’aspecte presencial i experiencial. Enguany apostem per mostrar al món el potencial del DFactory, aglutinant en aquest edifici el desenvolupament presencial de l’esdeveniment”, ha afegit.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari