El govern d’Espanya sol·licita a l’Eurocambra que permeti usar el català en els plens

La ministra Isabel Rodríguez trasllada per carta aquest acord de la taula de diàleg

La ministra i portaveu del govern d'Espanya, Isabel Rodríguez
La ministra i portaveu del govern d'Espanya, Isabel Rodríguez

La ministra de Política Territorial i portaveu del govern d’Espanya, Isabel Rodríguez, ha sol·licitat per carta a la presidència del Parlament Europeu que permeti l’ús en els plens del català, l’èuscar i el gallec, llengües cooficials de l’Estat, una iniciativa acordada per l’executiu central i el de la Generalitat en la taula de diàleg.

Aquesta sol·licitud, les despeses associades de la qual assumeix el govern d’Espanya, s’ha conegut després que Rodríguez es reunís, aquest divendres, amb la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga. L’executiu que presideix Pedro Sánchez, a més, s’ha compromès a negociar els detalls per aplicar la iniciativa, si aquesta rep la llum verda de l’Eurocambra.

Rodríguez ha emmarcat en un context de més demanda de “transparència” i d’una millor “participació ciutadana” aquesta sol·licitud, de la qual ha presentat com a antecedent una proposta del govern de José Luis Rodríguez Zapatero perquè es permetés determinats usos de les llengües cooficials a l’Eurocambra.

La consellera Garriga, per la seva part, ha anunciat, en la compareixença posterior a la trobada, que ha proposat a la ministra Rodríguez un pla de treball per garantir que les administracions de l’Estat atenen els ciutadans de Catalunya en català.

(Visited 108 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari