ERC defensa la suspensió de Borràs com a una decisió “coherent”

Vilalta insta Junts a respectar l'acord de govern i designar "com més aviat millor" un substitut

  La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta

  Foto: @Esquerra_ERC

  La portaveu i secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha tornat a demanar a Junts que designi algú per rellevar “com més aviat millor” la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, i ha defensat la decisió de suspendre-la pel bé de la institució. En una roda de premsa d’aquest dilluns, Vilalta ha afirmat que la suspensió de Borràs va ser “la decisió més coherent per preservar la institució” i ha assenyalat que ara cal designar un substitut “temporal”, fins que s’aclareixi la causa judicial que afecta la líder de Junts.

  Com ja va avançar a mitjans d’agost, Vilalta ha confirmat que ERC mantindrà la seva postura respecte a la suspensió de Borràs i que, per tant, rebutjarà la petició de reconsideració de Junts. “Estem d’acord amb la decisió presa“, ha ratificat la portaveu republicana, qui ha instat Junts a complir l’acord de Govern i designar una nova presidència del Parlament. Mentre duri la situació d’interinitat, ha assenyalat Vilalta, la vicepresidenta primera de la Cambra, Alba Vergés (ERC), exercirà les funcions de la presidència “amb la màxima responsabilitat i posant els interessos col·lectius per damunt dels personals”.

  La portaveu republicana ha indicat que “moltes vegades han sigut les discrepàncies internes de Junts les què han afectat l’actualitat política” i, al respecte, ha demanat que aquestes diferències “no es traslladin cap a les institucions”. “Demanaríem que això aquest curs s’acabi”, ha insistit Vilalta, que ha reclamat “respecte mutu entre els socis del Govern i altres forces polítiques”.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.