Vergés insta Junts a proposar una “fórmula” per assumir la presidència del Parlament

La republicana insisteix a reformar el reglament per garantir els drets de Puig com a diputat

  Alba Vergés a TV3
  Alba Vergés a TV3

  La vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya, Alba Vergés (ERC), vol que Junts assumeixi les funcions de la presidència de la Cambra catalana, tal com estableix l’acord d’investidura, i ha instat el seu soci de govern a proposar una “fórmula” per fer-ho possible. “Ho facilitarem tot per complir aquest acord“, ha afirmat la també exconsellera de Salut en una entrevista a Catalunya Ràdio.

  Vergés, amb funcions de presidenta del Parlament des de la suspensió de Laura Borràs, ha rebutjat referències com “presidència interina” i “substitució de presidència” i ha assegurat que el que va passar amb Borràs és una situació “no volguda per ningú”. La republicana, però, ha insistit que a partir del setembre aquest càrrec ha de tornar a ser en mans de Junts: “És el que toca, el que està acordat i el que hauria de ser”.

  Respecte al vot delegat de Lluís Puig (Junts), anul·lat pel Tribunal Constitucional, la vicepresidenta primera del Parlament ha assegurat que defensaran els seus drets com a diputat, però ha reiterat que s’han de fer les “reformes necessàries” en el reglament de la Cambra -com proposa ERC- per poder garantir aquests drets a partir d’ara.

  El Parlament va tancar el període de sessions sense que s’hagi signat l’acta on consta el vot de Puig -comptabilitzat verbalment per Borràs, no electrònicament-, un fet al qual Vergés li ha restat importància insistint que el que cal és reformar el reglament. “Hem de poder garantir-li el vot, la participació, i sobre la base d’això fer tot el que sigui necessari perquè sigui possible. No és signar una acta que digui que verbalment s’afegeix el seu vot, sinó fer totes les reformes necessàries“, ha insistit.

  (Visited 105 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari