Isabel Rodríguez: “El diàleg amb Catalunya és un dels llegats més importants de la legislatura”

La portaveu del Govern de Pedro Sánchez ha assegurat que han aconseguit recuperar la normalitat institucional entre la Generalitat i el conjunt d'Espanya

Isabel Rodríguez, portaveu del Govern de Pedro Sánchez i ministra de Política Territorial (La Moncloa)
Isabel Rodríguez, portaveu del Govern de Pedro Sánchez i ministra de Política Territorial (La Moncloa).

Isabel Rodríguez, portaveu del Govern de Pedro Sánchez i ministra de Política Territorial, ha valorat la importància del diàleg entre l’executiu central i l’administració liderada per Pere Aragonès. “Que existeixi una relació normalitzada entre la Generalitat i el Govern és un dels llegats més importants que estem deixant en aquesta legislatura”, ha assegurat.

Normalitat institucional

Rodríguez s’ha mostrat optimista amb les relacions entre ERC, principal soci del govern català, i l’executiu del PSOE i Unidas Podemos. “Hem recuperat la normalitat institucional entre Catalunya i el conjunt d’Espanya”, ha sentenciat.

“El que ens vam trobar va ser una Catalunya trencada per dins, trencada amb Espanya, una declaració unilateral d’independència i un referèndum il·legal. Afortunadament, ja és part del passat i estem a una senda de diàleg, d’acostament dels llaços entre catalans”, ha indicat.

La portaveu del Govern ha explicat en quin punt estan les negociacions amb Esquerra Republicana: “No tenim una nova data i crec que està sent positiu la manera en què estem treballant. Estan els treballs iniciats, les modificacions als estatuts, als reglaments del Senat per a aconseguir l’acord de la llengua per principal socio del ejecutivo catalán ampliar el seu ús cooficial”.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari