Sánchez i Aragonès reprenen les seves reunions el 15 de juliol per abordar la desjudicialització

Compromís entre els executius sobre metodologia i per reunir almenys dos cops la taula de diàleg enguany

Sánchez i Aragonès
Sánchez i Aragonès

La reunió mantinguda aquest divendres pel ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha donat com a novetat la data de la pròxima trobada entre els presidents Pedro Sánchez i Pere Aragonès, que se celebrarà d’aquí a una setmana: el pròxim 15 de juliol.

Tant Bolaños com Vilagrà han coincidit a assenyalar que la represa del diàleg obre una nova etapa de les relacions entre els dos executius, però la consellera de la Presidència ha indicat que, malgrat que s’assoleixin acords, no donen per “plenament normalitzades” les relacions, que el president Aragonès va congelar arran de l’esclat del cas Pegasus, de suposat espionatge del CNI a desenes de figures de l’independentisme.

Vilagrà ha considerat que aquesta normalització no es podrà aconseguir fins que no “es detingui” el que ha denominat “la via judicial” i “la repressió” al moviment independentista, es reconstrueixi la confiança entre els governs i es concreti un marc metodològic.

Sobre aquest darrer punt, els dos titulars de la Presidència han tancat un acord metodològic per a la represa de la taula de diàleg, que Vilagrà ha considerat “imprescindible” per les “garanties” que conté, que fins ara ha dit que eren insuficients. Bolaños, per la seva part, ha destacat que el document, per a ell, certifica l’estabilitat de les relacions institucionals entre l’executiu central i l’autonòmic.

La trobada entre Sánchez i Aragonès, que tindrà lloc just després del debat sobre l’estat de la nació al Congrés, està previst que s’enfoqui en la desjudicialització del conflicte entre l’independentisme català i l’Estat central.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari