Aragonès mantindrà la taula de diàleg “independentment del govern que hi hagi a l’Estat”

El president de la Generalitat no renunciarà al procés de negociació encara que la dreta guanyi a Espanya

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès

  Foto: @perearagones

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reafirmat aquest divendres la seva aposta pel diàleg com a solució al conflicte polític entre els governs català i espanyol, i ha assegurat que no hi renunciarà encara que canviï l’executiu a Espanya. En una entrevista amb l’ACN, Aragonès ha assenyalat que el procés de negociació “ha de continuar independentment del govern que hi hagi a l’Estat, perquè el conflicte continua”.

  En aquest sentit, el cap de l’executiu català ha manifestat que mantindrà la taula de diàleg encara que a Espanya hi hagi un govern de dretes. “Nosaltres no renunciem a continuar un procés per a continuar exigint la celebració d’un referèndum i l’amnistia”, ha assegurat. No obstant això, Aragonès ha demanat “temps” per anar construint “les confiances entre les parts”.

  “El procés de negociació ha de continuar avançant i caldrà que finalment l’Estat digui quina proposta té per a Catalunya. La nostra és un referèndum sobre la independència. Quina és la seva?”, ha exposat el president català, que ha admès que, fins ara, el govern central només ha posat sobre la taula propostes “que podrien servir per a altres territoris on no hi ha un conflicte polític”.

  En relació amb Junts, Aragonès ha afirmat que hi parla “constantment” sobre la taula de diàleg i que els ha traslladat “cada pas que s’ha anat fent”. El cap de l’executiu català, però, ha insistit que “com més formacions” s’incorporin a la taula de diàleg, “millor”, i ha instat els seus socis de govern a proposar una alternativa concreta a la taula de diàleg si no la consideren com un instrument adequat.  “El que no faré és cometre la irresponsabilitat d’abandonar un procés de diàleg si no tinc una alternativa”, ha conclòs el republicà.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides