Junts s’oposa a la taula de diàleg per “socórrer” al Govern de Sánchez

Laura Borràs ha rebut el suport dels militants de la formació postconvergent i podrà mantenir el carnet de militant, encara que se sent en el banc dels acusats

  Jordi Turull i Laura Borràs, secretari general i presidenta de Junts per Catalunya
  Jordi Turull i Laura Borràs, secretari general i presidenta de Junts per Catalunya.

  Junts per Catalunya ha reiterat la seva oposició de manera oficial a la taula de diàleg liderada per Pedro Sánchez i Pere Aragonès i ha donat el seu suport a la presidenta del seu partit, Laura Borràs, al congrés postconvergent d’avui, dissabte 16 de juliol, a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona). El secretari general, Jordi Turull, ha criticat a ERC per “socórrer” a Sánchez, que, en la seva opinió, està afeblit després de la derrota a les eleccions d’Andalusia i atemorit per un PP en auge.

  El dirigent postconvergent ha estat categòric i ha donat a conèixer la posició del partit. “Per fer de socorristes d’un naufragi electoral del PSOE que busquin a uns altres. Sánchez, per salvar la Moncloa, és capaç d’ofegar a Catalunya”, ha indicat.

  Turull ha assegurat que Junts no es deixarà “arrossegar per cants de sirena interessats i enverinats ni intimidar per les males arts de l’Estat”. “És una taula que serveix per quedar. Més que una taula, els aniria bé que constituïssin un grup de WhatsApp, que és el que fa la majoria de mortals quan ha de quedar. Una mica de serietat i de dignitat”, ha comentat amb sarcasme.

  L’agenda de judicialització

  Borràs ha criticat que la negociació d’Esquerra amb l’executiu del PSOE i Unides Podemos és una cortina de fum per a tapar els problemes reals. “L’agenda del retrobament i de la concòrdia és l’agenda de la judicialització creixent. Aquesta taula només vol portar-nos a la paràlisi, a l’anestèsia, a la rendició”, ha expressat.

  La presidenta del Parlament ha rebut el suport del seu partit per la seva causa judicial. La líder de Junts ha insistit que és víctima d’una persecució política per l’acusació de delictes vinculats a la corrupció. “La repressió és una estructura de l’Estat espanyol”, ha sentenciat.

  Suport de Junts a Borràs

  Les directrius organitzatives de la força política, que encara estan pendents de la convalidació de la militància, permetran a Borràs mantenir el carnet de militant, encara que s’assegui al banc dels acusats. La nova ponència ha defensat que els investigats i condemnats per corrupció no seran apartats si la comissió de garanties considera que es tracta d’un cas de ‘lawfare’ (guerra jurídica), com opinen que és el de Borràs. Hi ha una esmena del Berguedà que demana suprimir aquest supòsit i que es negociarà fins a l’últim moment per aprovar el text base.

  (Visited 48 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari