Aragonès celebra que Sánchez es comprometi a col·laborar amb la justícia sobre el cas Pegasus

El president de la Generalitat reclama resultats a finals de mes i deixa la sedició a la teulada de la Moncloa

Els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez
Els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha previst aquest divendres que els “primers acords parcials” de la taula de diàleg poden sorgir de la reunió entre els govern central i català que ha acordat amb el president Pedro Sánchez que se celebri la darrera setmana del juliol. Però, a més, els ha reclamat quan ha indicat que “s’han de començar a produir” fets “a partir de la pròxima reunió”, abans d’especificar que es refereix a “acords per avançar”.

Aragonès ha concretat que la represa de la taula de diàleg es fa “amb la voluntat de començar a abordar la desjudicialització del conflicte -per tant, la fi de la repressió-, donant forma, si és possible, als primers acords parcials”. El president català ha afegit que també serveix, segons ell, per “consensuar línies de treball per aprofundir en la via de la fi de la repressió i la criminalització” de l’independentisme.

Aragonès ha manifestat que celebra que Sánchez s’hagi compromès a col·laborar amb la justícia per aclarir els fets sobre el cas Pegasus, de suposat espionatge del CNI a figures de l’independentisme, i ha defensat que la taula de diàleg proporciona garanties que “una situació com aquesta no es produirà”.

El president de la Generalitat ha valorat positivament la trobada amb Sánchez després d’haver congelat les relacions dels executius arran de l’esclat del cas Pegasus, per bé que la portaveu i ministra Isabel Rodríguez ha assegurat que la postura del govern d’Espanya no s’ha mogut i que la reforma del delicte de sedició no s’ha abordat aquest cop. Sobre aquest darrer fet, Aragonès ha responsabilitzat l’executiu central d’aclarir com pensa desfer la desjudicialització.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari