Borràs acusa l’Estat d’utilitzar la corrupció com a “arma” contra la dissidència

La presidenta del Parlament ha vinculat la seva causa a la guerra jurídica contra adversaris polítics

  La presidenta del Parlament, Laura Borràs

  La presidenta del Parlament i líder de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha estat  l’encarregada d’inaugurar la II cimera contra la corrupció que se celebra aquest divendres a la Cambra catalana. En el seu discurs, Borràs s’ha referit la seva causa judicial pel presumpte fraccionament de contractes a favor d’un amic seu quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), i ha acusat l’Estat espanyol de tenir “tics autoritaris” i d’utilitzar la corrupció com a “arma” contra l’oposició política.

  “En les democràcies viciades amb tics autoritaris de vegades la corrupció pot deixar de ser un problema que cal eliminar per convertir-se de manera perversa en una arma per combatre la dissidència política“, ha assenyalat la líder de Junts, que també s’ha referit a la guerra jurídica –lawfare, en anglès- en al·lusió, com ha defensat altres vegades, al seu cas. “El lawfare també és una estratègia de repressió i aconsegueix l’objectiu d’embrutar amb la corrosiva taca de la corrupció els adversaris polítics”, ha afirmat.

  Borràs ha posat en valor el compromís del Parlament i l'”ètica de l’activitat política” contra la corrupció, i ha situat aquesta pràctica com un dels principals enemics de la democràcia perquè “erosiona la confiança dels ciutadans en les institucions”. “La democràcia es degrada quan es vincula a pràctiques que desacrediten les institucions i comporten una deslegitimació de tot el sistema”, ha afirmat la presidenta del Parlament, que ha acabat la seva intervenció amb una cita de l’exprimer ministre del Regne Unit Winston Churchill.

  (Visited 56 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari