Turull demana a ERC que “sacsegi” al “feble” Govern de Sánchez

El secretari general de Junts ha defensat que cal amenaçar a l'executiu central amb perdre els suports al Congrés dels Diputats “per veure si reaccionen”

  Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya
  Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya.

  Si no pots amb el teu enemic, uneix-te contra ell. Aquest és el missatge que vol donar el secretari general de Junts, Jordi Turull, que ha demanat unitat entre els partits independentistes al Congrés dels Diputats i ha criticat la postura negociadora d’ERC amb l’executiu de Pedro Sánchez. “Aquest Govern és feble. En comptes d’apuntalar-ho, el que has de fer és que es moguin. Sacsejar-lo i no apuntalar-lo”, ha expressat en una entrevista a Europa Press.

  Turull ha demanat a Esquerra Republicana que facin un front comú en el Congrés perquè l’independentisme tingui més força davant l’Executiu de Sánchez: “Quan tens un Govern de l’estat amb tanta feblesa pots tenir un efecte no tan sols de suma, sinó fins i tot de multiplicar”. “Encara que sembli que és picar en ferro fred, continuarem insistint en la necessitat i en la gran oportunitat que representaria que tots els diputats al Congrés anéssim a una en tots aquells temes capitals per a Catalunya”, ha assenyalat.

  El recentment elegit secretari general de Junts ha defensat que cal sacsejar al Govern “per veure si reacciona” i comença a treballar per resoldre el conflicte català. Ha avisat que, si l’independentisme dona suport a l’executiu de Sánchez i li garanteix estabilitat, la coalició de PSOE i Unides Podem no farà res. “Si poden optar per la via fàcil, no optaran per la via complicada”. Si el Govern creu que pot perdre els suports al Congrés, ha argumentat, “ja es veurà si hi ha reacció o no. Si no hi ha reacció, ells estan avisats.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides