La Fiscalia ordena investigar la mort dels migrants a la tanca de Melilla

Actua després que la fiscal de sala hagi sol·licitat l'obertura de diligències i que l'ONU exigeixi una investigació exhaustiva

Imatge després del salt de la tanca de Melilla el juny del 2022

La Fiscalia finalment investigarà l’actuació policial del Marroc i d’Espanya que el 24 de juny passat va acabar amb la vida de 23 persones que intentaven travessar la frontera cap a territori espanyol. Els fets van causar molts més ferits i, segons les ONG locals, la xifra de morts augmentaria fins a les 37 persones, tot i que encara s’està pendent de l’evolució dels ferits més greus.

La fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, ha firmat aquest dimarts un decret on encomana a la fiscal de sala coordinadora d’estrangeria, Beatriz Sánchez, una investigació sobre les circumstàncies dels fets.

Delgado actua després que la fiscal de sala hagi elevat aquest dimarts al matí una comunicació sol·licitant l’obertura de diligències d’investigació.

La decisió, segons una nota de la Fiscalia, “es fonamenta en la transcendència i la gravetat dels fets”, que “poden afectar els drets humans i els drets fonamentals de les persones”, així com en la “singularitat i complexitat de la investigació”.

Justament aquest dimarts, l’ONU ha exigit a Espanya i el Marroc una investigació “exhaustiva” de les morts a Melilla. En un comunicat, el Comitè de les Nacions Unides per a la Protecció dels Treballadors Migrants ha condemnat els fets i ha demanat a tots dos governs investigacions “exhaustives, independents, imparcials i transparents” per determinar responsabilitats i “prendre mesures per garantir l’accés a la justícia de les víctimes i les famílies”.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari