Els Bombers estabilitzen els incendis de Castellar de la Ribera i Corbera d’Ebre

A Baldomar han cremat més de 1.300 hectàrees, i preocupa el foc de Lladurs pel seu gran potencial

Reunió de comandaments de Bombers pel seguiment dels incendis forestals

Foto: @bomberscat

Els Bombers de la Generalitat han pogut estabilitzar dos dels incendis forestals que van originar-se dimecres, concretament el de Castellar de la Ribera (Solsonès) i el de Corbera d’Ebre (Terra Alta), que han cremat unes 400 hectàrees cadascun. Es mantenen actius els focs de Baldomar, al terme municipal d’Artesa del Segre (la Noguera) i el de Lladurs (Solsonès), els quals ja han afectat 1.300 i 50 hectàrees, respectivament. Des de dimecres, a Catalunya ja han cremat més de 2.000 hectàrees.

Tant el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, com el cap d’intervenció dels Bombers als incendis del Solsonès, Santi Lleonart, han expressat la seva preocupació pel foc de Lladurs, on tenen concentrats tots els esforços per tractar d’estabilitzar-lo durant aquest divendres. Elena ha destacat el gran potencial d’aquest incendi, que arriba fins a les 50.000 hectàrees, segons el cap de Bombers de la Generalitat, David Borrell, i ha assegurat que és la prioritat de l’operatiu.

En relació amb l’incendi de Baldomar, el qual s’apropa a les 2.000 hectàrees d’afectació, continua actiu el flanc oest, que s’obre cap a Sant Mamet, un fet que preocupa perquè es tracta d’una zona “inaccessible” on el foc pot cremar lliurement. Es mantenen continguts els flancs est, nord i sud, i l’incendi no ha superat l’eix de confinament previst. Bombers espera que no se superin les 5.000 hectàrees afectades.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.