62 dotacions treballen a l’incendi de Baldomar, que afecta 1.000 hectàrees

Els Bombers han desallotjat una vintena de veïns del nucli de La Clua, a Artesa de Segre, la Noguera

Incendi a Baldomar

Els Bombers treballen per apagar un incendi forestal a prop del nucli de Baldomar, a Artesa de Segre (a la Noguera). El foc crema sense control una zona de conreus, bosc i vegetació d’unes 1.000 hectàrees, segons dades provisionals dels Agents Rurals. S’hi han desplegat més de 60 dotacions dels Bombers, inclosos mitjans aeris, però les flames van guanyant terreny de zona boscosa i el vent està dificultant les tasques d’extinció.

Segons els Bombers, el nucli de Baldomar no corre perill. Ara bé, es recomana als veïns de la zona que es confinin i tanquin portes i finestres. A més, els Bombers han desallotjat una vintena de veïns del nucli de La Clua. Els Mossos informen que el foc s’ha originat a la carretera entre La Clua i Baldomar.

L’avís del foc ha arribat poc després de la una del migdia. Els Bombers treballen amb aigua al flanc dret i s’ha demanat maquinària pesant per treballar l’esquerre. També es llauraran els camps per intentar alentir l’avenç de les flames. L’incendi afecta l’Espai d’Interès Natural de la Serra del Montsec.

Paral·lelament a l’incendi de Baldomar, també s’ha declarat un incendi a Corbera d’Ebre, a la Terra Alta, a la zona del Calvari. Hi treballen una cinquantena de dotacions dels Bombers, inclosos mitjans aeris. El foc ha començat poc abans de les tres de la tarda i ja hi ha 360 hectàrees afectades.

També hi ha hagut encara un tercer foc, en aquest cas a la Morera de Montsant (Priorat), a prop d’Escaladei. Segons han informat els Bombers, la situació no ha arribat a representar cap amenaça i a les poques hores l’incendi s’ha controlat.

(Visited 97 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari