Rufián es disculpa amb Puigdemont després de tornar a inflamar Junts

Desautoritzat per Aragonès, el portaveu d'ERC al Congrés diu que les declaracions on tractava Puigdemont de "tarat" s'han tret de context

Gabriel Rufián, al 'Planta baixa'
Gabriel Rufián, al 'Planta baixa'

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha demanat disculpes per unes declaracions al programa de TV3 Planta baixa que, interpretades literalment, són un insult a l’expresident Carles Puigdemont, i per això han enutjat Junts i han generat també el rebuig de figures d’ERC com el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el diputat Rubén Wagensberg.

Segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Rufián ha demanat “disculpes a qui s’hagi pogut sentir ofès, començant pel president Puigdemont, pel president Aragonès i pel vicepresident Junqueras”. “Crec que es podia explicar de maneres molt diferents i jo ho he explicat de la pitjor manera. O sigui que perdó”, ha afegit.

Abans, en un tuit havia volgut “matisar” el que considerava un “titular fora de context” del diari digital Vilaweb, que recollia així les seves declaracions: “Dir que per un tuit meu es va proclamar la independència de Catalunya és de tarat. El tarat és qui la va proclamar. No qui va publicar un tuit”.

De fet, ha volgut aclarir que el que volia posar de manifest a Planta baixa és “sortir al pas de segons quines afirmacions que fa molt de temps que venen a menystenir la voluntat del poble de Catalunya, que l’any 2017 va proclamar la independència i que va sortir amb tota la seva força, i que segons qui vol menystenir fent veure que és una cosa de Twitter”.

Les declaracions literals de Rufián, pronunciades en un to distès i mentre reia, han estat: “Dir que no l’has cagat alguna vegada a la xarxa és mentir, segurament, segurament… Ara, dir que per un tuit meu es va proclamar la independència de Catalunya és de tarat. El tarat és qui la va proclamar, no qui va proclamar un tuit. No qui va publicar un tuit, diguem-ne”.

Quan el presentador del programa, Ricard Ustrell, ha ofert a Rufián la possibilitat de matisar aquestes declaracions, el diputat s’ha acomiadat dient que no calia. Posteriorment, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha desmarcat de Rufián quan el president del grup parlamentari de Junts Albert Batet li ha preguntat al Parlament si permetria “aquests insults”.

Aragonès ha respost que no, i ha manifestat que en discrepa “absolutament” i que està “convençut que tindran una explicació, si no una correcció“. El diputat d’ERC al Parlament Ruben Wagensberg, per la seva part, ha considerat “indecent” i “repugnant” el fet de tractar de “tarat” a Puigdemont.

Rufián ja se les havia tingut amb Puigdemont i el seu entorn. Sobre la denominada trama russa del procés, va dir que el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, i l’advocat Gonzalo Boye eren “senyorets” que “es creuen James Bond”. El passat 26 de maig, va indignar Junts quan va dir al president del grup d’Unidas Podemos al Congrés, Jaume Asens, que deixés “d’anar tant a Waterloo”, on resideix Puigdemont des que va marxar de Catalunya el 2017 per eludir la justícia espanyola. L’octubre del 2017, el portaveu d’ERC al Congrés ja havia publicat el famós tuit de les “155 monedes de plata”, aparentment també contra Puigdemont, del qual sempre ha sostingut que es va malinterpretar.

(Visited 120 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari