Per què Laporta no pot evitar més pèrdues aquest exercici?

Joan Laporta

La possibilitat que Joan Laporta acabi complint algunes de les seves promeses es complica una vegada més. Després de la nota oficial del club, convocant una assemblea extraordinària per al pròxim dia 16 de juny, en les hores posteriors han començat a circular rumors que apunten al fet que, definitivament, les propostes sotmeses a la votació dels socis siguin completament vagues i inconcretes sobre vendes d’actius sense noms, condicions ni massa informació.

Tant és així que, finalment, pot ser que tanta pressa tampoc serveixi de molt, perquè està decaient l’interès de Laporta en la proposta de CVC, que mai li ha agradat, i ja se sap que la possible venda de BLM per 200 milions tampoc podrà tancar-se ni computar-se abans del 30 de juny amb aquest efecte balsàmic pretès contra l’amenaça de tancar l’exercici amb pèrdues.

Quant a la possibilitat de vendre anticipadament el 25% dels drets de TV i la seva explotació via la creació d’una societat participada, es tracta d’un negoci del qual es parla amb algunes empreses interessades en clau de futur.

Laporta no arribarà a temps que l’assemblea serveixi per a molt més que per a aconseguir llum verda a aquesta venda d’actius que porta entre mans, en cap cas abans d’aquest final de mes que es presenta dramàtic i amb números vermells, que no faran sinó augmentar la gravetat dels seus problemes econòmics.

Només sembla tenir la sortida de la venda de jugadors, una opció que tampoc pinta massa bé perquè, per exemple, Frenkie de Jong, pugui ser venut a canvi de beneficis, cal comptar amb el sí del futbolista holandès. I no està alineat, com tampoc ho estan Gavi o Araujo. No hi ha mercat que pugui donar-li a Laporta cap alegria abans de la data límit del 30 de juny.

El malestar i el cabreig de Laporta a causa d’aquesta situació l’ha portat a filtrar que pretén rebaixar les fitxes de les vaques sagrades també de cara a la pròxima temporada. Tampoc és una solució a curt. Laporta s’ha passat l’any venent fum i falsedats de manera que, ara com ara, sembla condemnat a tancar amb pèrdues una altra vegada i, cosa que és pitjor, a haver de negar-li a Xavi els fitxatges que necessita.

Com diu Javier Tebas, amb millor o pitjor oportunisme, avui dia el Barça no pot fitxar a Lewandowski. No ho ha dit Tebas, però ho ha admès la junta directiva: no pot ni renovar a Sergi Roberto. Normal que tothom es comenci a posar nerviós, inclosos els seus directius i el mateix Xavi.

(Visited 151 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari