Cs denuncia el conseller Cambray per desobeir la sentència del 25%

Asseguren que actua com un "matón" contra les famílies i directors d'escola que volen complir la llei

El conseller Josep Gonzàlez-Cambray
El conseller Josep Gonzàlez-Cambray

Ciutadans ha denunciat el conseller Josep Gonzàlez-Cambray a la Fiscalia per desobeir la sentència que obliga a un 25% de castellà a les escoles.

Just l’endemà que acabés el termini, Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa han carregat fort contra el conseller d’Educació. Asseguren que Cambray actua com un “matón” contra les famílies i directors d’escola que volen complir la llei i diuen que la desobediència és evident.

Els polítics taronges també acusen de passivitat el govern espanyol i avisen que l’ofensiva judicial seguirà. De fet, ja han avançat que portaran la llei al Constitucional amb un recurs que han preparat amb el PP.

D’altra banda, el conseller d’Educació insisteix que de cap manera el Tribunal Superior de Justícia pot obligar a aplicar el 25% de les hores en castellà a les aules.

Segons el conseller, com que tant el decret aprovat dilluns, com la proposta de llei sobre el català al Parlament, rebutgen explícitament aplicar percentatges en l’ús de les llengües, la sentència ja no és vàlida. Cambray, a més, considera que tampoc es pot obligar cap altra escola a fer un 25% de les hores en castellà.

Malgrat aquests arguments, dues plataformes contràries a la immersió lingüística, Convivencia Cívica Catalana i Hablamos Español, també han portat el conseller d’Educació a la justícia. Consideren que està incomplint la sentència del Tribunal Superior de Justícia.

El govern espanyol insisteix que serà el tribunal qui dirà si la Generalitat compleix o no la sentència. Així ho ha explicat a Onda Cero el ministre de Presidència, Fèlix Bolaños.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari