El TSJC processa la consellera Natàlia Garriga per l’1-O

La titular de Cultura, a un pas d'un judici per desobediència com a ex-alt càrrec d'Economia i Hisenda

La consellera Natàlia Garriga
La consellera Natàlia Garriga

FESOCA (YouTube)

La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, es troba a un pas de ser jutjada per desobediència greu pel seu paper en l’organització de la votació de l’1 d’octubre del 2017, com a directora de Serveis del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, que encapçalava Oriol Junqueras.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tancat el sumari en el qual Garriga consta com a investigada per la seva suposada intervenció en l’habilitació com a punt de votació d’una nau annexa al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat.

En concret, s’atribueix a la consellera de Cultura la signatura d’una adjudicació d’obres en aquella nau i, a més, el fet d’haver aconseguit la cessió de diverses naus industrials per emmagatzemar material de l’1-O i gestions sobre el portal referendum.cat.

En aquesta causa també s’investiga els alts càrrecs d’Economia i Hisenda, i diputats d’ERC, Josep María Jové i Lluís Salvadó, pels delictes de malversació de fons públics, prevaricació, desobediència i revelació de secrets.

El nomenament de Garriga com a consellera va fer que la investigació que l’afecta, que inicialment era per malversació al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, es traslladés al TSJC amb les de Jové i Salvador, que també son aforats pels seus càrrecs públics.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari