El TSJC pregunta a les parts sobre l’amnistia a Mas, Ortega, Rigau, Torra, Solé, Juvillà, Jové, Salvadó i Garriga

El tribunal dona deu dies a acusacions i defenses perquè es pronunciïn

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas (ACN)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat cinc providències aquest dimarts en les quals insta a les parts personades en cinc procediments judicials a pronunciar-se sobre la possible aplicació de la llei d’amnistia a nou polítics independentistes condemnats o pendents de judici.

Els afectats són els expresidents de la Generalitat Artur Mas i Quim Torra, la consellera Natàlia Garriga, l’exvicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega, els exconsellers Irene Rigau i Bernat Solé, el diputat d’ERC Josep Maria Jové i els exdiputats Pau Juvillà (CUP) i Lluís Salvadó (ERC).

En concret, segons difon l’ACN, la Fiscalia, les defenses i en algun cas les acusacions populars s’han de pronunciar sobre la condemna pel 9-N contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau; la de l’expresident Quim Torra per penjar una pancarta al balcó del Palau de la Generalitat; la de l’exalcalde d’Agramunt (Urgell) i exconseller d’Exteriors Bernat Solé, per permetre votar l’1-O al seu municipi; la de l’exregidor i exdiputat de la CUP a Lleida Pau Juvillà per penjar llaços grocs a la finestra del seu despatx municipal; i la de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, el diputat d’ERC Josep Maria Jové i el director del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, pendents de judici pels preparatius del referèndum de l’1-O.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari