Cop de mà de la Generalitat a Junts en el cas del 3%

Els advocats de l’administració catalana desvinculen el partit de Puigdemont de Convergència per ser acusació en la derivada de Triacom

Trobada del president Aragonès i de membres del seu govern amb l'expresident Puigdemont
Trobada del president Aragonès i de membres del seu govern amb l'expresident Puigdemont

La Generalitat de Catalunya mira d’exercir l’acusació particular en el cas del 3% argumentant de manera favorable als interessos de Junts, un dels dos partits del govern català, ja que el desvincula de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Els advocats de la Generalitat sostenen que “és erroni” afirmar que el partit fundat i liderat per l’expresident Carles Puigdemont sigui hereu de CDC, en el recurs que han presentat contra la decisió del jutge instructor del cas a l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, d’impedir que l’administració catalana sigui acusació particular en la derivada sobre Triacom, en la qual s’investiga el suposat finançament il·legal de CDC.

Així mateix, aquests lletrats desvinculen Junts del PDECat -partit que consta en el cas com a investigat- adduint que van presentar-se a les darreres eleccions per separat i que cap membre de l’actual govern de la Generalitat en forma part. De fet, segons revela El Periódico, els advocats esgrimeixen que la Junta Electoral va resoldre el 2021, en una pugna sobre drets electorals, que corresponien al PDECat i no a Junts.

El recurs de la Generalitat nega específicament l’argument del fiscal, segons el qual Junts és una coalició de la qual forma part el PDECat, indicant que està confonent la institució amb els partits. El 2017 això sí, Junts per Catalunya s’havia inscrit com una coalició electoral de CDC i el PDECat.

Els advocats argumenten que la Generalitat està legitimada per ser acusació particular en la derivada de Triacom perquè aquesta productora és proveïdora de TV3, una cadena nodrida amb fons dels pressupostos catalans.

(Visited 125 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari