Qui ha començat a fer campanya pel ‘sí’ a la consulta dels Jocs?

Joan Canadell
Joan Canadell

El diputat de Junts i expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, sempre hiperactiu a les xarxes socials, ha començat a fer campanya a favor dels Jocs Olímpics d’Hivern de 2030, però només a Catalunya, sense l’Aragó. Així, responent a unes declaracions del president aragonès Javier Lambán, en què aquest afirmava que veu “condemnats al fracàs” uns JJOO que opten “exclusivament per Catalunya”, Canadell diu: “El fracàs és haver-los demanat 4 cops i no aconseguir-los mai. Ara ens toca a Catalunya. Votem i decidim NOMÉS els catalans del Pirineu… seran jocs catalans i punt!”.

La defensa dels jocs ha despertat la indignació de la bancada més indepe, que entenen els jocs com a espanyols i recriminen a Canadell aquesta defensa. Entre molts, l’ínclit Albano-Dante Fachín, que respon a l’afirmació de Canadell “seran jocs catalans i punt” afirmant que la “candidatura la presenta el Comitè Olímpic Espanyol, sota bandera espanyola i afirmant que “Catalunya és Espanya””. I afegeix: “No sé que és pitjor: què ens vulguin enganyar o que ells es creguin el que diuen”.

Com era d’esperar, Canadell no se’n pot estar de respondre: “El presenta el COE al COI, un procediment burocràtic, igual que presentem demandes de fons europeus al Ministeri perquè gestiona en delegació de la UE. I ho farem fins que siguem un Estat, cosa que no passarà gràcies a gent que no canviï el marc mental espanyol…”.

(Visited 154 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari