Més de 600.000 musulmans comencen el Ramadà del 2022 a Catalunya

La festivitat començarà avui, dissabte 2 d'abril, i acabarà el dilluns 2 de maig, quan se celebra la primera revelació de Mahoma a l'Alcorà

Milers de creients a La Meca (ziedkammoun, Pixabay)
Milers de creients a La Meca (ziedkammoun, Pixabay).

617.453 musulmans començaran a Catalunya el Ramadà del 2022 avui, dissabte 2 d’abril, i acabarà el dilluns 2 de maig, data en la qual se celebra que Mahoma va obtenir la primera revelació de l’Alcorà, el text més important de la religió musulmana. Es creu que el profeta va tenir una visió de l’arcàngel Gabriel mentre meditava a la cova d’Hira, prop de la Meca, en el 610 DC, als 40 anys.

El Ramadà és el novè mes del calendari islàmic, respectat per musulmans de tot el món com el mes del dejuni. Durant aquest temps es desenvolupa la paciència i la humilitat empatitzant amb les persones que no poden viure de manera decent.

Les oracions són un dels aspectes més importants del Ramadà. Els musulmans realitzen cinc fonamentals: el Fajr, abans que surti el sol; el Dhun, al migdia; l’Asr, a la tarda; el Maghrib, durant la posta del sol, i l’Isha, a la nit. Entre el primer i el penúltim es fa el dejuni total (no s’ha de menjar, beure ni tenir relacions sexuals fins al capvespre).

(Visited 179 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari