Iceta considera “absolutament sobrera” la consulta sobre els JJOO d’hivern

El ministre de Cultura i Esport es qüestiona si el Govern català pretén "justificar" una decisió que no el convenç prou

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta
El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta

Foto: @Congreso_Es

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta (PSC), ha considerat que realitzar una consulta sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona no és “necessari”, i ha assenyalat que els polítics estan per prendre decisions. En una entrevista a la cadena Ser Catalunya, ha destacat que pels JJOO de Barcelona no es va fer cap consulta i que, per tant, en aquest cas tampoc caldria fer-la.

Iceta ha qüestionat si “es fa aquesta consulta per justificar que es pren una decisió de la qual un no està prou convençut“, en referència al Govern de la Generalitat, i ha manifestat que, a parer seu, “no és ni molt menys necessària”. “Jo crec que la política està per resoldre problemes, per prendre decisions i per interpretar bé els desitjos ciutadans. En aquest sentit, la consulta em sembla absolutament sobrera“, ha etzibat.

El ministre també ha afegit que dur-la terme “pot esdevenir un entrebanc”: “A quin municipi consultes i a quin no? Per quins motius? Si s’han de fer coses a Barcelona, no els hi preguntaran als barcelonins?”. Precisament, els desacords entre els dos socis del Govern català -ERC i Junts – respecte a les comarques que haurien de participar en la consulta han endarrerit la data prevista per fer-la. En un principi es preveia que se celebrés a finals de la primavera, però finalment es podria celebrar a principis de juliol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.