Iceta considera “absolutament sobrera” la consulta sobre els JJOO d’hivern

El ministre de Cultura i Esport es qüestiona si el Govern català pretén "justificar" una decisió que no el convenç prou

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta
El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta

Foto: @Congreso_Es

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta (PSC), ha considerat que realitzar una consulta sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona no és “necessari”, i ha assenyalat que els polítics estan per prendre decisions. En una entrevista a la cadena Ser Catalunya, ha destacat que pels JJOO de Barcelona no es va fer cap consulta i que, per tant, en aquest cas tampoc caldria fer-la.

Iceta ha qüestionat si “es fa aquesta consulta per justificar que es pren una decisió de la qual un no està prou convençut“, en referència al Govern de la Generalitat, i ha manifestat que, a parer seu, “no és ni molt menys necessària”. “Jo crec que la política està per resoldre problemes, per prendre decisions i per interpretar bé els desitjos ciutadans. En aquest sentit, la consulta em sembla absolutament sobrera“, ha etzibat.

El ministre també ha afegit que dur-la terme “pot esdevenir un entrebanc”: “A quin municipi consultes i a quin no? Per quins motius? Si s’han de fer coses a Barcelona, no els hi preguntaran als barcelonins?”. Precisament, els desacords entre els dos socis del Govern català -ERC i Junts – respecte a les comarques que haurien de participar en la consulta han endarrerit la data prevista per fer-la. En un principi es preveia que se celebrés a finals de la primavera, però finalment es podria celebrar a principis de juliol.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari