El desacord entre ERC i Junts frena la consulta dels JJOO d’hivern

Segons RAC1, els postconvergents volen que també hi participi el Berguedà, el Ripollès i el Solsonès

El president Aragonès, el vicepresident Puigneró i la consellera Vilagrà
El president Aragonès, el vicepresident Puigneró i la consellera Vilagrà

El Govern de la Generalitat ja tenia dues dates previstes per fer la consulta dels Jocs Olímpics d’hivern, però, segons ha desvelat RAC1, la manca d’acord entre ERC i Junts sobre les comarques que haurien de participar-hi ha frenat l’anunci de les dates. L’Executiu havia marcat en el calendari el 19 de juny i el 26 de juny, però les discrepàncies entre els socis de Govern impedeixen que es pugui anunciar la data definitiva de la consulta.

Els republicans volen que la participació es limiti a les sis comarques del Pirineu previstes -el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell i la Cerdanya– mentre que els postconvergents defensen que s’hi sumin el Berguedà, el Ripollès i el Solsonès. Pel que fa al sistema de consulta, ERC demana una votació amb urnes i Junts considera que cadascuna de les comarques hauria de triar el sistema de consulta que prefereixi: un pronunciament del Consell Comarcal o del Consell d’Alcaldes respectiu, o bé una jornada de votació com la que defensen els republicans.

L’assumpte en què sí que coincideixen és en la pregunta: ambdós partits estan d’acord amb el fet que la resposta hauria de ser un sí o un no perquè el resultat no sigui dubtós. Sigui com sigui, per fer una consulta com la prevista cal una convocatòria prèvia de dos mesos, de manera que el límit per convocar-la en les dates pensades és a mitjans d’abril.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari