El Govern català farà campanya pel ‘sí’ a la consulta dels Jocs d’Hivern

Aragonès s'obre a incloure-hi el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès i el Parlament avala la consulta

Estació d'esquí la Masella

El Parlament ha avalat avui, amb els vots d’ERC, Junts i la CUP, el decret del Govern per modificar la llei de consultes no referendàries del 2014 per poder convocar la consulta sobre els Jocs d’Hivern del 2030. La resta de grups han votat en contra. Es manté a l’aire, però, les comarques que podran votar a la consulta, per bé que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha obert la porta per primer cop a incloure en la votació el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès.

El Govern promourà el ‘sí’ a la consulta i eludirà, per una qüestió de terminis, la fase participativa que hauria de servir per integrar idees de la ciutadania. Així ho ha explicat la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, responsable dels temes de participació, durant el ple del Parlament en el qual s’ha aprovat la convalidació.

Alsina ha defensat el projecte dels JJOO perquè “obre un escenari tremendament positiu perquè al Pirineu passin coses i per ubicar-lo al món”, segons ha dit. Amb la convalidació del decret es posen les bases legislatives per organitzar la consulta amb la participació de les persones afectades, “que viuen al Pirineu”. Alsina, ha afegit que “el Govern es pren molt seriosament el mandat del Parlament per consensuar amb les comarques del Solsonès, el Berguedà i el Ripollès la participació en el procés participatiu”. “Tècnicament, estem preparats —ha afegit Alsina—, però la decisió la prendrà el president en els dies vinents”.

El Govern pren partit a favor del projecte. “En farem bandera i el Govern farà campanya pel ‘sí’ per convertir els Pirineus en centre d’esports de neu, pel ‘sí’ al desenvolupament sostenible, pel ‘sí’ al creixement econòmic com a sistema de millora de la vida de les persones”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari