El Govern elaborarà un decret sense percentatge de castellà com a resposta al TSJC

Cambray anuncia que el marc normatiu enfortirà el català i donarà seguretat jurídica a les escoles

El conseller Josep Gonzàlez-Cambray i la portaveu Patrícia Plaja
El conseller Josep Gonzàlez-Cambray i la portaveu Patrícia Plaja

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat la posada en marxa d’una consulta pública ciutadana a partir de la qual s’elaborarà un decret que permetrà desplegar el títol segon de la Llei d’Educació de Catalunya. La consulta estarà oberta durant un mes i s’hi podrà accedir a través del Portal de Transparència de la Generalitat. Segons ha explicat el conseller aquest dimarts, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del consell executiu, la nova normativa no estableix percentatges i permetrà “reforçar el model d’escola catalana”.

Així, respecte a l’aplicació del 25% de les classes en castellà, el Govern de la Generalitat respondrà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l’Executiu treballa en un nou decret, i tractarà d’esquivar l’execució de la sentència. En aquest sentit, Cambray ha recordat que aquest divendres 25 de març acaba el termini de dos mesos per donar resposta al tribunal i ha insistit que “l’aprenentatge de les llengües no va de percentatges”.

El titular d’Educació ha explicat que els objectius del nou marc normatiu són “enfortir el model lingüístic de l’escola catalana” i “dotar de major seguretat jurídica” els centres educatius, per tal que no hagin de canviar els  seus projectes lingüístics. “Aconseguirem més presència del català en els propers cursos de la que tenim ara”, ha asseverat el conseller, que ha detallat que el decret “tindrà en compte l’informe i les conclusions del consell lingüístic assessor del Departament d’Educació, l’evolució de les metodologies d’aprenentatge i la realitat sociolingüística de cadascun dels centres educatius”.

Respecte a les mobilitzacions convocades per entitats socials aquest dimecres, día 23, contra la sentència del 25% en castellà, el conseller ha anunciat que el Govern se sumarà a les protestes i que realitzarà un acte de rebuig a les portes del Parlament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides