Marxa lenta de transportistes i retencions durant el cinquè dia de vaga

La situació a Mercabarna és millor que el dijous pel que fa a les fruites i verdures, però ha entrat un 50% menys de peix

Marxa de camioners

La vaga indefinida de transportistes convocada per la Plataforma de Defensa del Sector del Transport de Mercaderies contra l’augment del preu dels carburants ha tornat a causar retencions durant la cinquena jornada de protestes, tot i que a Catalunya les afectacions no han estat tan importants com els dies anteriors.

A primera hora del matí, mig centenar de camioners han protagonitzat una marxa lenta en diverses vies del Baix Llobregat. Han sortit d’una gasolinera de Gavà, i s’han dirigit a la B-23 fins a arribar a l’autovia A-2 en direcció a Barcelona circulant a 60 quilòmetres per hora en fila, ocupant un únic carril, una acció que no ha causat grans retencions més enllà dels 2 o 3 quilòmetres habituals en hora punta. Aquesta marxa ha acabat concentrant-se a la Zona Franca de la capital catalana, per on ha avançat tallant dos carrils del carrer 3. A més, els transportistes han rebut el suport dels taxistes.

Les afectacions de la circulació han estat més destacades en la C-55, on una trentena de camioners s’ha instal·lat a les vuit del matí per formar un piquet informatiu a l’altura de Castellgalí, fet que ha causat vuit quilòmetres de retencions en la via. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, durant més d’una hora, hi ha hagut cinc quilòmetres de cua entre Manresa i Castellgalí (Bages) en sentit sud, i tres quilòmetres entre Sant Vicenç de Castellet i Castellgalí en sentit nord.

A diferència del dijous, aquest divendres Mercabarna ha informat que la plataforma logística treballa amb normalitat i que la situació és millor. Si ahir el mercat majorista d’alimentació informava que faltaven productes de l’horta andalusa com maduixes, pebrots i albergínies, entre d’altres, aquest divendres, pel que fa a la fruita, s’han trobat amb una situació “pràcticament normal”. Sí que han notat, però, manca d’algunes espècies de peix i marisc provinents de Galícia, com musclos, cloïsses, sardines, seitons i verats. Aquest divendres ha entrat un 50% menys de peix, però s’ha compensat amb el producte sobrant d’aquest dijous.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.