Continuen els talls de trànsit el quart dia de vaga de transportistes

Mercabarna i Mercagirona ja experimenten escassetat d'alguns productes procedents d'Andalusia

Els Mossos regulen l'accés al port de Tarragona pels piquets dels transportistes

Foto: @Cati_Tarragona

La vaga indefinida de transportistes que va començar dilluns, convocada per la Plataforma de Defensa del Sector del Transport de Mercaderies per protestar contra la pujada dels carburants, ha continuat durant la quarta jornada amb piquets i talls de trànsit arreu d’Espanya. A Catalunya, com els darrers dies de protesta, les afectacions a la circulació  s’han concentrat als accessos a la Zona Franca de Barcelona, al port de la capital catalana i també al port de Tarragona.

A la Ronda Litoral s’han produït fins a set quilòmetres de retencions, ja que els piquets dels transportistes han coincidit amb la mobilització del professorat d’escoles i instituts catalans. D’altra banda, pel que fa a l’abastiment, si bé a principis de setmana s’assegurava que no es produirien afectacions en aquest sentit, els grans mercats de Catalunya ja comencen a experimentar alguns problemes. L’arribada de camions del sud d’Espanya s’ha vist considerablement reduïda i això ha afectat la disponibilitat d’alguns aliments.

Mercabarna ha admès que els falten productes procedents d’Andalusia, sobretot fruites i verdures, i Mercagirona ha afirmat que, a més dels productes de l’horta andalusa, també els manquen taronges valencianes. Precisament a causa de la vaga de transportistes, la indústria làctia espanyola s’ha vist obligada a suspendre l’activitat a partir d’aquest dijous, ja que les fàbriques no reben els productes necessaris per a l’elaboració dels làctics i la seva distribució ha estat seriosament afectada.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides