Comença l’aturada indefinida de transportistes sense grans afectacions

Ni talls de carreteres ni problemes d'abastiment durant la primera jornada de protestes

  Camions aparcats (Pixabay)

  Foto: Pixabay (Ralph)

  Aquest dilluns ha començat una nova aturada indefinida de transportistes convocada per la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport. La primera jornada d’aturades ha arrencat sense talls de carreteres ni piquets, i tampoc s’han produït problemes d’abastiment. De fet, Mercabarna afirma que està operant amb total normalitat i que els camions han pogut entrar i sortir del recinte sense traves.

  Els transportistes han centrat les protestes d’aquest dilluns a Madrid, on han convocat una mobilització, però es preveu que durant tota la setmana les mobilitzacions arribin a diversos punts del país. A Barcelona, la idea de la plataforma convocant de les aturades és fer una marxa a peu des de la Zona Franca fins a la Direcció General de Mobilitat i Transport, situada a l’avinguda Josep Tarradellas.

  Les aturades indefinides, però, no compten amb el suport de cap patronal del sector. El Gremi de Transports i Logística de Catalunya s’ha desmarcat de les aturades i l’assessor de l’entitat Joaquim Gil ha assegurat que “la majoria” dels transportistes rebutgen adherir-se a la protesta. CCOO i UGT, sindicats majoritaris dels assalariats, tampoc han secundat la convocatòria, dirigida als transportistes autònoms.

  (Visited 39 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari