Vaga indefinida de transportistes a tota Espanya

Les aturades començaran el pròxim dilluns 14 de novembre

    Marxa de camioners

    La Plataforma en Defensa del Transport ha convocat una nova vaga indefinida a tot el país que començarà la mitjanit del diumenge 13 de novembre a dilluns 14. La protesta busca denunciar l’incompliment per part dels carregadors, els seus clients, de la llei que prohibeix que treballin a pèrdues, així com la manca de control en la seva aplicació.

    Segons l’organització, la vaga està secundada pel 86% dels vots de les assemblees provincials. La plataforma va aconseguir que hi hagués desabastiment en l’anterior vaga contra l’augment del preu dels carburants, i ara pretenen fer el mateix. No obstant això, aquest dilluns al matí la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s’ha avançat a l’anunci de vaga dels transportistes i ha anunciat, en una entrevista a RTVE, que el Ministeri que encapçala està treballant en un pla per reforçar els mecanismes d’inspecció en el sector que s’exposarà en les “pròximes setmanes”.

    La plataforma, els delegats provincials de la qual van reunir-se la setmana passada per avaluar la situació del sector i les mesures impulsades pel Govern central, ha assenyalat el Ministeri de Transports com a responsable dels incompliments per haver desautoritzat la Guàrdia Civil a controlar-los i denunciar-los, i ha destacat que els transportistes autònoms no poden afrontar actualment l’increment de despeses, que han crescut un 30%. “L’Administració ha de reaccionar de pressa i afrontar el que està per vindre”, ha advertit el president de la plataforma, Manuel Hernández.

    (Visited 177 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari