Fins a cinquanta nens ucraïnesos ja han estat escolaritzats a Catalunya

Educació matricula els menors encara que els manqui documentació i els ofereix el servei de menjador

Aula d'acollida dels nens ucraïnesos

Des de divendres passat ja s’han escolaritzat a Catalunya 50 de menors ucraïnesos, ho han fet en diferents poblacions com Barcelona, Guissona, Badalona o Lloret de Mar. Formen part del contingent de refugiats que fugen de la guerra a Ucraïna.

El Departament d’Educació ha elaborat un protocol perquè “es pugui fer escolarització immediata a través de la matrícula viva”. Aquest és un sistema que permet acollir nous alumnes durant tot el curs, perquè són nouvinguts o desplaçats i han de continuar el curs escolar en un altre centre. En alguns centres -en general amb més capacitat- es manté la matrícula oberta durant tot l’any.

Per afavorir la integració, Educació indica que els infants tenen prioritat per entrar en escoles on tinguin algun familiar, amic o conegut, o al centre més pròxim d’on s’hagin establert, i que els germans puguin estar en el mateix centre. A més se’ls garanteix el servei de menjador i el de transport.

Es preveu que hi haurà una distribució arreu del territori, però en els municipis on ja hi ha una població ucraïnesa i hi pugui haver un volum important de nous alumnes es preveu la possibilitat d’augmentar ràtios.

Segons el protocol, els alumnes que arribin aniran a l’aula d’acollida per tenir un acompanyament més individualitzat i per superar el més ràpid possible la barrera de l’idioma. A l’aula es parla català. També s’hi preveu la presència d’un mediador cultural per afavorir la integració social.

(Visited 178 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari