Nova protesta de la comunitat ucraïnesa a Barcelona contra l’atac de Rússia

Desenes de persones es concentren a la plaça de Catalunya el matí que entren les tropes russes a Kíev

Concentració de la comunitat ucraïnesa
Concentració de la comunitat ucraïnesa

La comunitat ucraïnesa s’ha tornat a concentrar aquest divendres a Barcelona per protestar contra l’atac de Rússia a Ucraïna. Desenes de persones han mostrat banderes d’Ucraïna i han protestat a primera hora a la plaça de Catalunya de Barcelona, coincidint amb l’entrada de les tropes russes a Kíev, la capital ucraïnesa.

Aquesta concentració té lloc l’endemà que centenars de persones es manifestessin a Barcelona contra la invasió. Les concentracions es van produir davant del consolat de Rússia, de l’oficina del Parlament Europeu, a la plaça de Catalunya i a la plaça de Sant Jaume, unes mobilitzacions organitzades hores després que Rússia, la matinada de dijous, iniciés l’atac.

La comunitat ucraïnesa, que ha cridat consignes contra la guerra i contra el president rus, Vladimir Putin, reclama a la comunitat internacional que intervingui i que imposi sancions a Rússia.

Segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la població ucraïnesa ocupa el 16è lloc en les nacionalitats estrangeres presents a Catalunya: són un total de 24.322 homes i dones, que representen l’1,93% del total d’estrangers. La població russa ocupa el 13è lloc, amb un total de 26.895 persones, que representen el 2,13% de la població estrangera.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari