El Govern no es tanca a afegir més comarques a la consulta dels Jocs

Han negociat i aprovat una moció dels comuns que pot incorporar el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès

Pere Aragonès amb Alejandro Blanco, del COE
Pere Aragonès amb Alejandro Blanco, del COE

Ni sí ni no, simplement potser. ERC i Junts no tanquen la porta a ampliar la consulta sobre els Jocs d’Hivern al Bergueda, el Solsonès i el Ripollès. Una proposta dels comuns que atansa a la incorporació, però que de moment no obliga. La clau de la moció és el quart punt: “Consensuar amb les comarques del Berguedà, el Solsonès i el Ripollès la seva incorporació a l’àmbit territorial del procés participatiu i de la consulta sobre els Jocs Olímpics d’hivern”.

Els comuns interpreten que el text obliga a afegir les comarques al referèndum, per a la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, no implica l’ampliació. Ha insistit aquest matí que en aquest procés consultiu tindrien dret a vot unes 63.000 persones de les comarques de la Vall d’Aran, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Els ciutadans de Barcelona no hi participaran perquè, segons el Govern, es pretén “apropar les decisions al territori on es realitzaran la major part de disciplines i a Barcelona és evident que l’impacte és menor”.

Tot i que la formació de Jéssica Albiach no està d’acord amb la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments per motius mediambientals, van arribar a assumir el compromís consultiu del Govern de la Generalitat. La consulta està prevista per a finals de la primavera.

Reunió amb el COE
D’altra banda, el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, s’ha reunit aquest matí amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb l’assumpte dels Jocs d’hivern sobre la taula. Segons fonts del COE, la trobada ha tingut un to molt constructiu i positiu i el projecte dels Pirineus-Barcelona va agafant cos de manera adequada.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari