Borràs mira d’internacionalitzar el cas Juvillà

La presidenta del Parlament reconeix que el cupaire ja és exdiputat en comunicar per carta que pateixen una "greu indefensió" a homòlegs europeus

Laura Borràs i Pau Juvillà
Laura Borràs i Pau Juvillà

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, reconeix que el cupaire Pau Juvillà, inhabilitat per a càrrec públic per desobeir la Junta Electoral Central (JEC), ja no és diputat de la cambra catalana, en una carta amb què trasllada la seva descripció del cas a altres cambres legislatives i a organismes internacionals.

En aquesta carta, enviada dilluns, Borràs afirma que no pot acceptar que “un òrgan administratiu”, en referència a la JEC, “decideixi de forma unilateral qui és i qui no pot ser diputat”, i assegura que la cambra catalana està patint una situació de “greu indefensió” arran de la resolució de la JEC que li exigeix la retirada de l’escó a Juvillà.

Borràs demana a les cambres legislatives i organismes internacionals que considerin la possibilitat d’adoptar “algun tipus d’acció” en l’àmbit de les seves responsabilitats “per defensar els drets dels ciutadans europeus que aquesta situació vulnera”, i els comunica la seva disposició per reunir-se amb ells i abordar aquest afer.

En la carta remesa dilluns, Borràs admet que la JEC ja ha desposseït Juvillà de l’acta de diputat, però ha continuat escenificant una intenció de desobeir el requeriment de la JEC en les seves intervencions públiques durant la setmana.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari