Cuixart deixa la presidència d’Òmnium

No es presentarà a la reelecció i cedirà el testimoni a Xavier Antich el 26 de febrer

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart

Jordi Cuixart ha anunciat a RAC1 que no seguirà presidint Òmnium Cultural després de l’assemblea que l’entitat celebrarà el 26 de febrer, quan preveu cedir el càrrec al filòsof Xavier Antich, si el relleu rep el vistiplau del socis.

Cuixart ha explicat que no es presentaran a la reelecció ni ell ni l’actual vicepresident, Marcel Mauri, i que considera que aquest és el millor moment per efectuar el relleu. L’actual president d’Òmnium va accedir al càrrec el desembre del 2015, després que Quim Torra fos president interí durant uns mesos arran de la mort de Muriel Casals.

La seva etapa de més de sis anys va quedar marcada pel fet d’haver condemnat a nou anys de presó pel Tribunal Suprem. Primer va estar empresonat preventivament, des de l’any 2017, per l’organització de la protesta contra l’escorcoll de la conselleria d’Economia. A la sentència sobre l’organització de l’1-O, el Tribunal Suprem el va considerar culpable de sedició juntament amb altres dirigents del procés, per la qual cosa va seguir empresonat, gaudint d’alguns permisos concedits pels responsables de presons de la Generalitat, des de l’octubre del 2019 i fins que el govern d’Espanya va concedir-li l’indult l’any passat.

Ara president en funcions de l’entitat, clau en les mobilitzacions independentistes durant els anys del procés, ha manifestat que “calen nous lideratges que propiciïn” una “estratègia compartida”, però també ha defensat que “no podem renunciar” a l’expresident i líder de Junts Carles Puigdemont, l’exvicepresident i líder d’ERC Oriol Junqueras, i l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.