Sanitat redueix a set dies la quarantena de contagiats i contactes estrets no vacunats

La mesura acordada a la Comissió de Salut Pública entrarà en vigor immediatament

Proves de Covid-19 a Terrassa

El Ministeri de Sanitat ha reduït de deu a set dies la quarantena obligatòria per a les persones contagiades de coronavirus i per a les no vacunades que siguin contacte estret d’algun positiu. La Comissió de Salut Pública, que reuneix Govern espanyol i comunitats autònomes, ha acordat avui la mesura davant l’avanç de la variant òmicron i les seves especificitats, informa El País.

El nou protocol de Sanitat s’adaptarà durant les pròximes hores, però la mesura entrarà en vigor immediatament. La Comissió de Salut Pública no ha volgut esperar a conèixer l’opinió dels experts de la Ponència d’Alertes, que han demanat una setmana més per a analitzar les dinàmiques de transmissió de la variant òmicron i comptar així amb “evidències més sòlides”.

Aquest matí, el president del Govern central, Pedro Sánchez, havia explicat que a l’hora d’abordar la qüestió de l’escurçament del període de quarantena es guiaria per “guardar equilibri entre tres conceptes: la salut pública, la salut mental i el creixement econòmic”.

Diverses comunitats autònomes, entre elles Catalunya, la Comunitat de Madrid o Castella-la Manxa, així com organitzacions empresarials com Foment del Treball, havien demanat l’aplicació d’aquesta mesura a causa de la major capacitat de transmissió d’òmicron i al fet que tendeix a provocar quadres lleus, de curta durada o directament asimptomàtics, segons El Periódico.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari