El TSJC inhabilita sis mesos el diputat Pau Juvillà

Condemnat en primera instància per desobediència, ha de pagar una multa de 1.080 euros per haver no retirat llaços grocs del seu despatx de regidor a Lleida

El diputat cupaire Pau Juvillà a les portes del TSJC
El diputat cupaire Pau Juvillà a les portes del TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat a sis mesos d’inhabilitació com a culpable d’un delicte de desobediència el diputat de la CUP Pau Juvillà, per no haver retirat llaços grocs del despatx que tenia a l’Ajuntament de Lleida com a regidor, l’any 2019.

La sentència, que també imposa una multa de 1.080 euros, pot ser recorreguda, però la Junta Electoral pot retirar l’escó a Juvillà, com va fer amb l’expresident de la Generalitat Quim Torra.

En aquesta causa sorgida de la denúncia de la regidora de Cs Ángeles Ribes, la Fiscalia havia demanat per a ell vuit mesos d’inhabilitació i una multa de 1.440 euros.

Juvillà va rebutjar complir l’ordre sobre la retirada dels llaços grocs emesa per la Junta Electoral i, durant el judici,  va al·legar que no era responsable com a regidor de garantir la neutralitat institucional del consistori. El diputat de la CUP va defensar el manteniment del símbol adduït que “podíem autocensurar-nos i lesionar el nostre dret a la llibertat ideològica”.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari