ERC admet que no es pot obligar les plataformes a fixar quota en català

La solució que es negocia ara amb el govern espanyol és que les plataformes audiovisuals financiïn produccions en català

Imatge promocional de la plataforma Netflix
Imatge promocional de la plataforma Netflix

Esquerra admet finalment que no es pot obligar Netflix, HBO, Disney o Amazon a tenir una quota anual del 6% de produccions en català. La solució que es negocia ara és obligar les plataformes audiovisuals internacionals a finançar produccions en català. És a dir, que estiguin obligades per llei a destinar un percentatge dels ingressos a la producció en llengües cooficials. ERC creu que, d’aquesta manera, es protegeix el sector de l’audiovisual català.

Ara mateix la normativa comunitària ja estableix que les plataformes hagin de reinvertir un 5% dels ingressos al finançament d’obra europea. Això suposa uns 140 milions d’euros, i Esquerra negocia amb el govern espanyol quina part hauria de ser en català, euskera o gallec. Segons l’ACN, la Moncloa s’ha obert a establir que sigui un 0,7%, és a dir uns 20 milions d’euros anuals.

La quota del 6% que va anunciar Esquerra fa 15 dies només l’hauran de complir les plataformes amb seu a l’estat: Movistar i Filmin. En paral·lel a tot això, la nova llei de l’audiovisual també establirà un fons per a traduccions al català i obligarà les plataformes a incloure l’opció de doblatge o subtitulació en català al menú, sempre que existeixi.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari