Els supermercats Bonpreu i Esclat se sumen a la campanya de Plataforma per la Llengua

Mitjançant l'arrodoniment solidari, recaptaran diners per promoure el català a les plataformes de vídeo a la carta

Supermercat Bonpreu a Cassà de la Selva (Gironès)

Foto: @bonpreuesclat

Els supermercats Bonpreu i Esclat participaran, durant aquest mes de gener, en la campanya de Plataforma per la Llengua per promoure el català a plataformes de vídeo a la carta com Netflix, Disney +, HBO, Amazon Prime Video i Rakuten TV. Ho faran, segons ha explicat l’entitat en un comunicat, a través de l’arrodoniment solidari, de manera que s’oferirà als clients arrodonir l’import de la seva compra a l’alça, a la següent fracció de 10 cèntims -si supera els 5 euros- o a la següent fracció de 50 cèntims -si supera els 100 euros-.

Així, els diners que es recaptin es destinaran a la campanya de Plataforma per la Llengua que té l’objectiu de treballar “perquè les plataformes incorporin les pel·lícules, sèries i documentals que ja estan disponibles en català, però que encara no inclouen als seus catàlegs”. Segons l’entitat, s’ha “constatat” que en aquestes plataformes “el català és residual i que no s’hi inclouen gaires dels continguts que ja s’han doblat prèviament a la nostra llengua”.

D’altra banda, l’organització en defensa del català ha anunciat que “ha presentat al·legacions i exigit canvis en el preacord” de la llei audiovisual espanyola juntament amb l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, per tal de garantir que el català és present “a través de la producció pròpia” i també “del doblatge i la subtitulació dels continguts de més èxit”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.