Els supermercats Bonpreu i Esclat se sumen a la campanya de Plataforma per la Llengua

Mitjançant l'arrodoniment solidari, recaptaran diners per promoure el català a les plataformes de vídeo a la carta

Supermercat Bonpreu a Cassà de la Selva (Gironès)

Foto: @bonpreuesclat

Els supermercats Bonpreu i Esclat participaran, durant aquest mes de gener, en la campanya de Plataforma per la Llengua per promoure el català a plataformes de vídeo a la carta com Netflix, Disney +, HBO, Amazon Prime Video i Rakuten TV. Ho faran, segons ha explicat l’entitat en un comunicat, a través de l’arrodoniment solidari, de manera que s’oferirà als clients arrodonir l’import de la seva compra a l’alça, a la següent fracció de 10 cèntims -si supera els 5 euros- o a la següent fracció de 50 cèntims -si supera els 100 euros-.

Així, els diners que es recaptin es destinaran a la campanya de Plataforma per la Llengua que té l’objectiu de treballar “perquè les plataformes incorporin les pel·lícules, sèries i documentals que ja estan disponibles en català, però que encara no inclouen als seus catàlegs”. Segons l’entitat, s’ha “constatat” que en aquestes plataformes “el català és residual i que no s’hi inclouen gaires dels continguts que ja s’han doblat prèviament a la nostra llengua”.

D’altra banda, l’organització en defensa del català ha anunciat que “ha presentat al·legacions i exigit canvis en el preacord” de la llei audiovisual espanyola juntament amb l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, per tal de garantir que el català és present “a través de la producció pròpia” i també “del doblatge i la subtitulació dels continguts de més èxit”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides