El PP permet l’aprovació de la llei de l’audiovisual, però amb el no d’ERC

Els republicans s'hi desmarquen malgrat que era la condició que van posar per donar suport als pressupostos

Rufián i Sánchez al Congrés

Esquerra ha votat en contra de la llei de l’Audiovisual, que avui ha fet un nou pas al Congrés dels Diputats gràcies a l’abstenció del PP. Era la condició indispensable que els republicans van posar per donar suport als pressupostos generals de l’Estat, però finalment no s’hi han sumat perquè no els hi agrada una de les esmenes que ha presentat el PSOE, amb el suport del PP i Ciutadans.

És una esmena que, segons els republicans, beneficia els grans grups audiovisuals i perjudica les petites productores, que representen 1.000 llocs de treball a Catalunya. El govern espanyol, però, no pensa el mateix.

El diputat d’Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Margall, ha assegurat que no deixaran “tirats” al sector i a la producció independent de Catalunya i ha carregat contra els socialistes per arribar a un acord amb els populars i Ciutadans en l’esmena. “Amb aquesta maniobra amb la dreta, vostès s’estan carregant que puguin sortir moltes més pel·lícules com Alcarràs”, ha dit.

Per part del govern espanyol s’ha manifestat la ministra d’Economia, Nadia Calviño, qui ha considerat que és una norma que “aixeca passions” i que “és molt difícil aconseguir l’equilibri”, però creu que ho han aconseguit.

El govern espanyol i Esquerra van arribar a un acord: garantir un mínim de 15 milions a l’any per a la producció de contingut en català i en la resta de llengües cooficials de l’Estat i la creació d’un fons públic que asseguri el doblatge al català de sèries de plataformes internacionals.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari