Iceta assegura que es vol protegir el català en la nova llei de l’audiovisual

El ministre de Cultural del govern espanyol entén que és compatible amb polítiques que impulsin el castellà

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, defensa que la nova llei espanyola de l’audiovisual no menyspreï el català i les altres llengües cooficials de l’Estat espanyol, com l’euskera o el gallec, aspecte que no contempla de moment l’avantprojecte del govern de Pedro Sánchez. En una entrevista a El País, considera que “les llengües espanyoles que no són el castellà” han de tenir una “protecció especial” dins d’aquest sector.

“Si no les protegim des de l’Estat, qui ho farà?”, ha manifestat. És per això que ha volgut avançar que el govern espanyol té pensat garantir una protecció d’aquestes llengües, que és el que li demanen els partits catalans que hi ha al Congrés dels Diputats i també el Govern. Així mateix, el ministre s’ha compromès a respectar les competències de les comunitats autònomes i la Constitució en la nova llei de l’audiovisual.

Segons Iceta, el món audiovisual desborda “fronteres” i això es converteix en un motiu més per protegir àmbits lingüístics més “reduïts”. Iceta ha promès que el govern espanyol “ajudarà” a la producció de les “llengües espanyoles que no siguin el castellà”. Segons ell, és perfectament compatible tirar endavant polítiques que facin del castellà una llengua encara més gran i alhora protegir llengües com el català, l’euskera o el gallec.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Iceta assegura que es vol protegir el català en la nova llei de l’audiovisual”

  1. Tendrá el castellano, los castellanoparlantes, sus legítimos derechos culturales, una protección en la Ley Catalana, equivalente?
    Se Iceta para hablar castellano hay que vivir fuera de Cat?

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.