Un informe de l’Eurocambra alerta dels contactes entre l’independentisme i Rússia

La comissió que aborda la ingerència russa reclama que s'investiguin

Josep Lluís Alay, al programa 'Més 324'
Josep Lluís Alay, al programa 'Més 324'

L’informe de la comissió creada pel Parlament Europeu per analitzar les campanyes de desinformació i la ingerència exterior sobre la Unió Europea alerta sobre els contactes entre l’independentisme català i oficials russos, com els que va reflectir un reportatge de The New York Times i apareixen en el sumari de la causa Voloh, corresponents a Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont.

Segons el contingut d’aquest informe avançat per El Mundo, la comissió especial de l’Eurocambra reclama que aquests contactes siguin investigats. En concret, atribueix a Rússia intents “constants” d’aprofitar situacions per promoure “la desestabilització interna i la desunió a la UE”.

Pel que fa a Catalunya, fa esment de les “recents troballes referents al proper i regular contacte entre oficials russos amb representants de l’independentisme català”, especifica la mateixa informació, que indica que aquests contactes apareixen en l’informe com a fets que s’han d’investigar, entre altres moviments de desestabilització que inclouen el suport a l’extrema dreta en diversos estats membres de la UE.

Les conclusions sobre les denominades guerres híbrides encara han de ser objecte d’esmenes per part dels grups de l’Eurocambra, però de moment han posat de manifest que existeix preocupació per les relacions que ha pogut establir amb Moscou l’entorn de l’expresident català i eurodiputat Carles Puigdemont.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.