Xavier Novell no podrà exercir de sacerdot

La sol·licitud per casar-se per la via civil li ha comportat la suspensió 'a divinis'

L'exbisbe de Solsona, Xavier Novell

L’exbisbe de Solsona, Xavier Novell, no podrà assumir responsabilitats sacerdotals ni episcopals a causa de la sol·licitud que va presentar al Registre Civil de Súria (Bages) per contraure matrimoni amb l’escriptora Sílvia Caballol. Segons ha publicat La Vanguardia, aquesta decisió li ha comportat la suspensió a divinis, és a dir, que no podrà celebrar missa, confessar ni impartir altres sacraments.

El que hauria d’haver fet Novell com a encara bisbe emèrit és demanar prèviament una dispensa de les seves atribucions i del celibat al Vaticà, un tràmit força lent que Novell s’ha saltat. Segons el Codi de Dret Canònic, la suspensió a divinis pot ser aplicable pel fet d’haver comès un delicte, i la sol·licitud de matrimoni, precisament, trenca amb els vots de l’exbisbe de Solsona.

Com que Novell no ha demanat la dispensa al Vaticà, no podrà casar-se per l’Església catòlica amb Caballol. De fet, segueix sent bisbe de manera formal, tot i que per la institució eclesiàstica està en pecat. L’exbisbe de Solsona ha carregat en diverses ocasions contra el matrimoni civil, però sembla que no tindrà cap altre remei que casar-se per aquesta via.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides