El successor de Novell com a bisbe de Solsona, format a una universitat de l’Opus Dei

Francesc Conesa prendrà possessió del càrrec el dissabte 12 de març a la catedral de Solsona

Francesc Conesa

Foto: Conferència Episcopal

El Vaticà ha anomenat el fins ara bisbe de Menorca, Francesc Simó Conesa, com a nou bisbe de Solsona i, per tant, successor de Xavier Novell, qui va renunciar sobtadament al càrrec per començar una relació amorosa amb l’escriptora de novel·la eròtica Sílvia Caballol, amb qui va casar-se el passat novembre. Representa un perfil conservador i “segur”, i disposa d’una important formació teològica, aspectes que podrien permetre a la diòcesi de Solsona recuperar-se del trasbals mediàtic que va suposar la renúncia de Novell.

Conesa va ser nomenat l’octubre del 2016 bisbe de Menorca, però va fer bona part de la seva tasca eclesiàstica a Elx (Alacant), on va néixer. Destaquen els seus coneixements teològics, els quals va adquirir sobretot en la seva etapa a la Universitat de Navarra, depenent de l’Opus Dei, on va estudiar teologia i on també ha treballat com a professor associat.

Actualment, Conesa té 60 anys i, segons ha comunicat l’administrador episcopal de la seu i bisbe de Vic, Romà Casanova, l’acte de presa de possessió serà el pròxim dissabte 12 de març, a la catedral de Solsona. Des de la renúncia de Novell, Casanova ha assumit el govern del bisbat del municipi.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.