Qui és el darrer fitxatge de la consellera Gemma Geis?

Alexander Golovín
Alexander Golovín

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat aquest dilluns, 13 de setembre, el nomenament d’Alexander Golovín i Sivera com a “assessor especial en matèria de polítiques estratègiques del Departament de Recerca i Universitats”, que encapçala la consellera Gemma Geis (Junts).

Va néixer el 1999, per la qual cosa assessorarà Geis l’any que fa els 22, l’edat amb què, a tot estirar, un jove té un grau universitari. Golovín es presenta a la seva fitxa de l’Ateneu Barcelonès com “el soci més jove” de la història de la institució, a les eleccions de la qual es va presentar el 2017 -amb 18 anys- com a membre de la candidatura del filòsof i columnista Bernat Dedéu, Ordre i Aventura, que va ser derrotada per la de Jordi Casassas.

Golovín, que actualment col·labora amb Els Matins (TV3), Via Lliure (RAC1) i El Nacional, és un dels membres fundadors del think tank d’independentistes catalans liberals Institut Ostrom -denominat inicialment Catalans Lliures- (2018), i s’ha proclamat contrari, “per coherència” amb el liberalisme, a acceptar subvencions.

Ara, per assessorar Geis, li correspon una retribució pública de funcionari del grup A, nivell de destinació 24.4, jornada i horari de dedicació especial i complement específic de 28.013,04 euros anuals.

La xifra del seu salari anual no apareix encara inclosa a les taules retributives que publica el govern -actualitzades el passat juliol-, però considerant la descripció publicada al DOGC i el fet que altres assessors de Geis que cobren uns 66.000 euros anuals tenen un rang salarial superior, Golovín percebrà una quantitat inferior a aquesta.

El 2020 va comentar a Twitter que “Més del 73% dels assalariats públics es troben per sobre del decil 7 [més de 2.187 euros mensuals], és a dir, entre el 30% que més guanya”, i que “si és a costa d’un contribuent que està passant una situació molt complicada, sí, és un problema“.

En una entrevista concedida al programa de TV3 Més 324 l’any passat, quan presentava el seu assaig La resposta liberal, el nou assessor de Geis va defensar que “gràcies a la globalització i el capitalisme, la humanitat ha viscut en les darreres dècades la reducció més gran de la pobresa extrema, la desnutrició i mortalitat infantil, així com l’augment de l’esperança de vida i l’alfabetització”.

La incorporació d’un assessor amb el perfil ideològic de Golovín, com abans les d’altres figures de Junts, grinyola amb aquella narrativa d’alguns partidaris de Carles Puigdemont que situa el partit tant o més d’esquerra que el PSC.

Del que no hi ha dubte és que, tot i ser molt jove, Golovín aixeca grans expectatives entre els que el coneixen. En un article publicat a Núvol fa quatre anys, l’escriptora i periodista Anna Punsoda, companya aleshores de Golovín a la candidatura Ordre i Aventura, va expressar: “Vull veure com Alexander Golovín es converteix en un nou Prat de la Riba”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.