Geis retrata la indefinició de Junts sobre l’afer Pegasus

La consellera de Recerca i Universitats tampoc s’alinea amb la reacció més hostil a Espanya, plantejada per Laura Borràs

La consellera Gemma Geis
La consellera Gemma Geis

La consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat, Gemma Geis, s’ha pronunciat aquest divendres sobre la reacció del govern català al cas d’espionatge a l’independentisme que una investigació de Citizen Lab atribueix a Espanya, i ha evitat la postura més hostil, abanderada per la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Al programa Cafè d’Idees (La 2), Geis ha considerat que l’acord entre Junts i el PSC a la Diputació de Barcelona “no és el millor dels escenaris”, però ha evitat demanar que es trenqui, com ha fet Borràs.

Així mateix, pel que fa a les relacions entre la Generalitat i el govern central, que Borràs proposa trencar, incloent-hi la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030, Geis ha dit que “a nivell tècnic, es continuaran els treballs, però és evident que a nivell polític jo no puc anar a Madrid a negociar amb qui no assumeix responsabilitats” sobre “les garanties més bàsiques d’una democràcia”.

Quant als Jocs d’Hivern, en concret, la titular de Recerca i Universitats no ha aclarit si les negociacions continuaran, l’endemà que el vicepresident Jordi Puigneró considerés que acords com els que fonamenten la candidatura per acollir dels Jocs d’Hivern s’han de “respectar”.

“S’haurà d’anar veient” a partir de la votació que convocarà la Generalitat, ha respost Geis, que ha afegit que no sap si hi ha voluntat per part del govern d’Espanya i del govern de l’Aragó per tirar endavant la candidatura.

(Visited 178 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari