El rescat que demanen els hackers coincideix amb l’import que la Generalitat donarà a la UAB

Malgrat tot, el rector de la universitat insisteix que no cediran a cap xantatge dels ciberatacants

El rector de la UAB, Javier Lafuente, i la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis

Foto: @GemmaGeis

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha anunciat aquest dijous que el departament que encapçala “ajudarà amb 3,7 milions d’euros la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per fer front als danys soferts pel ciberatac“, una xifra que coincideix amb el rescat que els hackers demanen a la UAB per recuperar els 650.000 arxius sostrets. Concretament, els ciberatacants reclamen al centre 60 bitcoins, una quantitat que equival a 3.347.147 euros.

No obstant això, el rector de la universitat, Javier Lafuente, ha insistit en un comunicat que la UAB “no ha contactat amb els ciberdelinqüents” i que “no cedirà a cap xantatge“, de manera que no els pagarà res. També ha assegurat no tenir constància que s’hagin extret dades sensibles i ha assenyalat que, en tot cas, es tractaria de “dades públiques” que la mateixa UAB comparteix d’acord amb la llei de transparència.

Aquest dimarts, però, els hackers han enviat un ultimàtum al centre -a través d’un missatge compartit a la deep web- assegurant que si no contacten amb ells, publicaran les dades aconseguides. Una extorsió que, segons ha reconegut aquest dijous el comissionat del rector per a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la UAB, Jordi Hernández, han patit dues vegades des que es va produir el ciberatac, el passat 11 d’octubre.

(Visited 1.414 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari